Agrain maskmel
– baseret på restprodukt fra danske bryggerier

CBP har indgået et samarbejde med Agrain, en dansk iværksættersucces, der har udviklet en metode til upcycling af mask. Agrains fokus er at gøre mask, der opstår som et restprodukt ved produktion af øl, til en værdifuld ingrediens i andre fødevarer, herunder brød.

Ved at tilføre maskmel - kan du skabe noget nyt med dit bagværk. Udover en ny aroma og smag kan du tilføre en masse næring, proteiner og fibre til dit brød.

Derfor skal du bruge maskmel i dit brød

  • Maskmel har et proteinindhold på 19-21%

  • Maskmel har et højt fiberindhold

  • Du er med til at reducere madspild

  • CO2-venlig fremstilling af maskmel

  • Rigtig god vandabsorberingsevne, så brødet holder sig friskt længere

Kom let i gang med maskmel fra Agrain

Med de nye maskmel har du mulighed for at gøre en forskel med dine eksisterende produkter. Både pilsner og stout maskmel tilpasses nemt i din opskrift. Erstat 10-15% af dit mel med maskmel. Iblødsæt masken i 3 x væske i minimum 30 min. Tilsæt herefter masken til din normale opskrift på brød og lignende.

Agrain økologisk pilsner maskmel

Den mest neutrale mel i Agrains sortiment. Den lette smag af korn blander sig med dit sædvanlige mel, og farven bliver kun en anelse mørkere. Pilsnermelet er derfor perfekt til alt fra morgenmadsboller til pizzabunde.

Varenr. 8100 · 10 kg

Agrain økologisk stout maskmel

En mere kompleks mel med byg, hvede og rug. Farven er mørk, og smagen er dyb og intens med noter af kaffe, chokolade og lakrids. En super lækker stoutmel, der giver karakter og farve, og som er perfekt til rugbrød og alt med chokolade.

Varenr. 8101 · 10 kg